Openbare school

OBS Koningin Emma is de enige openbare basisschool in de gemeente Bussum en heeft locaties in ’t Spiegel.

Talentvol en zelfbewust

De Emmaschool geeft kinderen de ruimte voor talent en zelfbewustzijn. De leerstof staat centraal, maar er is ook ruimte voor creativiteit en zelfkennis. Want wij geloven dat je kennis alleen maar goed toe kunt passen als je daar zelfbewust mee omgaat. Met respect voor jezelf en voor anderen. En leert dat je verantwoordelijk bent voor je eigen acties en keuzes.

Wij leren kinderen over de samenleving en hun eigen rol daarin. Er wordt aandacht besteed aan ontwikkelingen in de wereld. Soms met thema’s waar de hele school aan mee doet, soms alleen in de klas.

Altijd vanuit het oogpunt dat de kinderen zelf ontdekkend bezig zijn. Dat zij zien dat zij een rol en verantwoordelijkheid hebben in de maatschappij. Maar vooral ook dat zij met hun eigen talenten een bijdrage kunnen leveren. En dat het daarom belangrijk is die talenten goed te ontwikkelen en te laten zien.